Nico Hülkenberg: Zware dag gehad

alonso sprint imola

De voor Sebastian Vettel ingevallen Nico Hülkenberg heeft een zware dag gehad tijdens de race in Bahrein achter het stuur van zijn Aston Martin. Dat vertelde de Duitser tegenover F1.com.

De invalbeurt in de Aston Martin van Vettel is voor Hülkenberg een pittige geweest. "Het was eerlijk gezegd een zware dag voor me geweest. Het was voor het eerst sinds een lange tijd dat ik weer achter het stuur van een Formule 1-wagen zat tijdens de race. Een race is heel dynamisch, er gebeurd heel veel om in de gaten te houden. Dat is voor mij heel zwaar."

Veranderingen

Voor de 34-jarige Hülkenberg waren de veranderingen aan de nieuwe auto het meest wennen. "Het was heel erg wennen aan de compleet nieuwe wagen. Het was daardoor voor mij erg moeilijk om het tempo bij te houden. Toch had ik geen grote fouten gemaakt, op één keer verremmen tijdens het proberen inhalen van iemand na."

Volgend weekend

Of Hülkenberg volgend weekend tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië ook nodig is, dat weet de Duitser nog niet. "We weten nog niet of ik meega naar Saoedi-Arabië. We moeten even afwachten hoe Sebastian Vettel over een paar dagen zich voelt. Ik blijf in de buurt en op stand-by."

Lees ook: Pierre Gasly: Niet de start die we gehoopt hadden

Lees ook: George Russell: Op pace zaten we er niet bij

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Bahrein Race

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen