George Russell: Op pace zaten we er niet bij

door Anouk Ros
Header liveblog 1 Bahrein

George Russell heeft naar eigen zeggen een verrassend resultaat behaald tijdens de Grand Prix van Bahrein. Met een vierde plaats eindigt de Brit net naast het podium. Russell eindigt hoger dan verwacht, mede doordat twee Red Bulls de eindstreep niet hebben gehaald.

Russell vertelt aan F1.com dat hij een goede race heeft gereden, maar dat de auto momenteel nog niet is waar hij zou moeten zijn: "Ik had een goede start, en wist twee plekken te winnen in de eerste ronde. De auto voelde goed aan, maar we weten waar we op dit moment staan. Om eerlijk te zijn hadden we de balans denk ik niet goed."

Porpoising

Waar andere teams niet meer op of om kijken bij het horen van het beruchte porpoising, kampt Mercedes wel nog steeds met een stuiterende auto. "We hebben nog steeds een probleem met het stuiteren. En ik denk dat het uitzonderlijk is dat we weg konden komen met een derde en vierde plek." Maar porpoising lijkt op dit moment niet het enige probleem van Mercedes. Russell laat ook weten dat de pace van de auto nog niet ideaal is: "Op pace zaten we er niet bij, maar het is een race auto en daarbij moet alles kloppen. Dus we moeten het ermee doen en daar ben ik blij mee."

Resultaat is bonus

De 27 punten die Mercedes vandaag heeft binnengehaald voelen voor de Brit aan als een soort bonus. "Voor de race zaten Toto en ik bij elkaar en zeiden we: dit is een testsessie. Dus ik denk dat we tevreden mogen zijn met P3 en P4. Maar we moeten realistisch blijven en erkennen dat we nog ver achter onze rivalen liggen." 

Lees ook: Lewis Hamilton: Hoogst haalbare resultaat

Lees ook: Carlos Sainz: Harde werk betaalt zich eindelijk uit

Lees ook: Charles Leclerc: Ik ben zo blij dat het is gelukt

door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen