Lewis Hamilton: Hoogst haalbare resultaat

Header liveblog 1 Bahrein

Na een sensationele openingsrace in Bahrein, is Lewis Hamilton, tegen eigen verwachtingen in, op het podium terecht gekomen. De Brit kon profiteren van het feit dat beide Red Bull-coureurs uitvielen in de slotfase. Hierdoor wist hij een derde plek te bemachtigen. 

Gezien de problemen waar het team van Mercedes mee kampt, zou het geen gemakkelijke race worden voor de coureurs. Tijdens de race werd nogmaals bevestigd dat de bolides snelheid te kort komen. Ondanks dat de Brit wat plekken verloren had gedurende de race, vocht hij terug naar de vijfde positie. Vanuit deze positie kon hij profiteren van de problemen bij Red Bull Racing waardoor hij 15 punten binnen heeft gesleept voor het kampioenschap. 

 

 

'Lange weg te gaan'

Hamilton is blij om Ferrari terug te zien aan de top, maar weet dat zijn team nog een lange weg heeft te gaan om mee te strijden aan de top. "Het was een moeilijke race en dit is het hoogst haalbare resultaat", vertelde de Brit na afloop van de race aan Martin Brundle. "Er wordt heel hard gewerkt in de fabriek. Het zal geen snelle ommekeer worden, maar als team weten wij dat we altijd heel hard werken."

Lees ook: Théo Pourchaire wint hectische Formule 2 feature race

Lees ook: Victor Martins wint Formule 3 feature race

Lees ook: Carlos Sainz: Harde werk betaalt zich eindelijk uit

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen