Théo Pourchaire wint hectische Formule 2 Feature Race

10-saturday-monza

Théo Pourchaire heeft de eerste hoofdrace van het Formule 2 seizoen gewonnen in Bahrein. Hij deelt het podium met Liam Lawson en Jüri Vips, die niet voorbij kwamen aan de Fransman. Pourchaire startte de race vanaf de tweede plek. 

Dennis Hauger kreeg zijn auto bij de start van de formatieronde niet van zijn plaats op de grid. Hierdoor heeft hij zijn race moeten starten vanuit de pits, in plaats van zijn gekwalificeerde P15.

Pech voor Vips en Doohan

De twee coureurs die de race vooraan in het veld zijn begonnen, hebben beiden niet de overwinning binnen kunnen halen. Na lang aan de leiding gelegen te hebben, was de pitstop van Vips een groot drama, hij stond bijna een minuut stil door een linker voorband die niet meewerkte. Hierdoor heeft hij de leiding in de race uit handen moeten geven. Jack Doohan werd op dat moment gezien als potentiële winnaar van de race, maar ook dat idee was snel voorbij. In de eerste bocht na het verlaten van de pitstraat, maakte zijn voorvleugel contact met de achterband van Théo Pourchaire. Dit heeft gezorgd voor een losse voorvleugel van Doohan, waardoor hij nogmaals de pits in moest komen. Na deze pitstop kwam hij in het achterveld terecht, waardoor hij een overwinning of zelfs een podiumplaats wel kon vergeten.

Roy Nissany hield de boel in het middenveld erg op. Dit resulteerde in een groot gevecht met in eerste instantie alleen Richard Verschoor, die duidelijk meer snelheid had dan Nissany. Later sloten Sargeant, Sato en Fittipaldi zich ook aan bij dit gevecht. Niet veel later was er contact tussen Fittipaldi en Verschoor, waarna Verschoor spinde en niet meer van zijn plaats kon komen. Fittipaldi had door deze aanvaring een nieuwe voorvleugel nodig. Deze situatie heeft gezorgd voor een tweede safety car in deze race.

Banden vliegen in het rond

Dennis Hauger zag deze safety car naar aanleiding van het incident tussen Fittipaldi en Verschoor als kans om zijn banden voor een laatste keer te wisselen. Dit helaas zonder succes, want tijdens het wegrijden in de pitlane verliest hij zijn linker voorband. Hauger zal de pits dan ook niet meer uitrijden deze race. Calan Williams had hetzelfde probleem. Hij reed in de pitlane weg met de wheelgun nog vast aan zijn voorband. Ook hij heeft de pits niet meer kunnen verlaten.

Eindsprint

De Safety Car verliet net voor het einde van de race de baan, waardoor er nog een korte eindsprint gedaan kon worden. De top drie is echter gelijk gebleven, met dus Pourchaire, Lawson en Vips. Vijf coureurs hebben de race niet uit kunnen rijden.

Lees ook: Victor Martins wint Formule 3 Feature Race

Lees ook: Valtteri Bottas: we maakten kans op Q3

Lees ook: Alexander Albon: Q2 halen was al een verrassing

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden