Victor Martins wint Formule 3 Feature Race

alonso sprint imola

Victor Martins heeft de Feature Race van Bahrein in de Formule 3 gewonnen. De Fransman startte vanaf P3 en heeft het lang lastig gehad met Franco Colapinto, die van pole position startte. Arthur Leclerc en Grégoire Saucy staan naast hem op het podium.

Martins die bij de start P2 wist te veroveren, heeft het daarna vijftien rondes lang lastig gehad met Colapinto. Uiteindelijk wist hij er voorbij te komen. waarna Colapinto een 5 seconde tijdstraf kreeg vanwege het overschrijden van de baangrenzen. Hij zakte helemaal terug naar P5. 

 

Safety car en VSC

Het begin van de race was niet zonder chaos. De eerste ronde waren er al drie uitvallers. Zane Maloney viel uit met een technisch mankement, waarbij hij Francesco Pizzi raakte die ook uitviel. Caio Collet pakte de curb te hard, vloog de lucht in en brak zijn wielophanging. Doordat er twee auto's op het wegdek stil stonden kwam de safety car, die kon in ronde vier weer naar binnen. De restart volgde, maar al snel kwam er een Virtual Safety Car voor een lekke band bij Roman Stanek, die op dat moment derde lag, en Nazim Azman die stil stond. Daarna is de race zonder problemen gelopen.

Inhaalrace Leclerc

Arthur Leclerc heeft een inhaalrace gereden. Hij startte vanaf P13 en is uiteindelijk op een knappe tweede plaats geëindigd. Leclerc reed tijdens de sprintrace van gisteren ook al een inhaalrace, toen van P14 naar P5. Zijn broer, Charles Leclerc start vanmiddag vanaf pole position bij de Grand Prix van Bahrein. 

De top tien van de feature race:

1. Victor Martins 

2. Arthur Leclerc

3. Grégoire Saucy

4. Juan Manuel Correa

5. Franco Colapinto

6. Oliver Bearman

7. Jak Crawford

8. David Vidales

9. William Alatalo

10. Kaylen Frederick

 

Lees ook: Valtteri Bottas: we maakten kans op Q3

Lees ook: Alexander Albon: Q2 halen was al een verrassing

Lees ook: Sergio Pérez: hoop dat we morgen het verschil maken

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden