Daniel Ricciardo laat hoofd niet hangen na uitschakeling in Q1

10-saturday-monza

Daniel Ricciardo kent een enorm slechte start van het seizoen. De McLaren-coureur is uitgeschakeld in Q1 van de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein op de achttiende plaats. De coureur denkt dat dat vooral komt door het missen van de testdagen in Bahrein toen hij positief testte op het coronavirus.

Na een minder seizoen in 2021 had Ricciardo gehoopt op een betere start in 2022. Dat valt vooralsnog best tegen aangezien de coureur in Q1 van de kwalificatie is uitgeschakeld. Ricciardo vertelt na afloop van zijn kwalificatie aan F1.com dat hij nog steeds zoekende is in zijn auto. Hij vindt het teleurstellend maar wilt zijn hoofd nog niet laten hangen zo vroeg in het seizoen.

Daniel Ricciardo op de baan in Bahrein 2022
Foto: McLaren Media Centre

Moeilijk op de baan

Ricciardo hoopte dat hij de goede testdagen in Barcelona kon overzetten in Bahrein, maar dat bleek voor het hele team al niet het geval. Tijdens zijn isolatie hield de Australiër contact met McLaren en teamgenoot Lando Norris waardoor hij op de hoogte was van de auto. Ook het nieuwe tijdperk van de Formule 1-auto's lijkt niet in het voordeel te werken voor de coureur. 

Hoewel de auto moelijk bestuurbaar lijkt, vindt Ricciardo dat de auto het op sommige delen wel goed doet. Andere factoren zoals de wind en de temperatuur op het circuit zijn alleen nog van grote invloed op de MCL36. Ricciardo hoopt tijdens de race zoveel mogelijk rondes te kunnen rijden om zelf de auto beter te leren kennen en de limieten op te zoeken. Hij denkt alleen niet dat hij erg competitief kan zijn. "Het is nu jammer, maar we kijken vooruit en dat is alles wat we kunnen doen", aldus Ricciardo.

Lees ook: AlphaTauri mist snelheid in kwalificatie, Gasly toch blij

Lees ook: Charles Leclerc: Blij maar het moet in de race gebeuren

Lees ook: Leclerc pakt pole position in Bahrein

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden