Charles Leclerc: Blij maar het moet in de race gebeuren

alonso sprint imola

Charles Leclerc heeft de eerste pole position van het seizoen te pakken. Ferrari leek het hele raceweekend al een grote kans te maken op de top drie en dat hebben ze vol overgave gedaan. Leclerc is blij met zijn ronde maar blijft realistisch: "Er kan nog van alles gebeuren in de race."

Leclerc pakte pole position met een 1:30.558, maar de Monegask blijft kritisch op zichzelf. Hij zegt na afloop van de kwalificatie dat hij niet blij is met hoe hij rijdt. Hij vond het daarom ook een moeilijke kwalificatie. Hij is vooral blij voor het team dat het nu goed gaat. Teamgenoot Carlos Sainz mag de race op de derde plek starten en dat is voor het Italiaanse team een goed begin van het seizoen.

Charles Leclerc op de baan zaterdag Bahrein 2022
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Red Bull

Leclerc vertelt dat het team vooral beter is geweest om de auto zodanig te verbeteren dat het team voor de voorste plekken in de race kan strijden. Hij zegt dat de testdagen heel erg hebben geholpen voor het aanpassen aan de nieuwe auto. Ook qua snelheid denkt Leclerc dat ze aan de goede kant van de streep staan. Dat Ferrari boven Red Bull is geëindigd verbaast ook de Monegask. "We hadden gedacht dat de Red Bulls iets sneller zouden zijn, maar dit is een leuke verrassing," zegt hij tegen David Coulthard. 

De race

Hoewel Leclerc blij is met zijn pole blijft hij behoedzaam voor de race op zondag. Vooral het slijten van de banden gaat volgens hem een grote rol spelen, zeker met de wat zwaardere auto's van dit jaar. Ferrari is dus op hun hoede en Leclerc weet ook niet zeker of de snelheid van de auto in de race beter is dan Red Bull. "De race is lang en er kan van alles gebeuren. We moeten op onszelf focussen, maar ik hoop dat we het weekend positief kunnen afsluiten", aldus Leclerc.

Lees ook: Leclerc pakt pole position in Bahrein

Lees ook: FIA publiceert rapport over slotrace Abu Dhabi 2021

Lees ook: McLaren: Remproblemen opgelost

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden