AlphaTauri mist snelheid in kwalificatie, Gasly toch blij

alonso sprint imola

Het team van AlphaTauri heeft een moeilijke kwalificatie achter de rug. Hoewel Pierre Gasly toch in Q3 verscheen, lag Yuki Tsunoda er al uit in Q1. Beide coureurs vertellen aan F1.com dat er nog steeds wat snelheid mist in de auto tijdens kwalificatierondes. 

Tsunoda miste zaterdagochtend een deel van de derde vrije training door een probleem aan zijn auto. Dat speelt volgens hem mee in zijn voorbereiding op de kwalificatie. Hij zegt dat hij nog steeds moeite heeft met de AlphaTauri en dus alles op alles moet zetten om de juiste snelheid te vinden om mee te vechten in het middenveld. Hij weet niet wat hij van de andere teams kan verwachten en dus wil hij zoveel mogelijk focussen op zijn eigen kunnen. 

Verrast

Gasly belandde wel in Q3 wat ook voor de Fransman een verrassing was. Hij zegt dat hij en zijn team niet veel vertrouwen hadden in de kwalificatie omdat de tweede en derde training niet goed zijn verlopen voor hem. Om er zeker van te zijn dat Gasly uit Q1 zou rijden gebruikte hij drie bandensets. Hij is blij met de ronde die hij heeft gereden in Q3, maar vindt ook dat het duidelijk laat zien dat het team nog steeds moet werken aan de auto.

Gasly heeft zin om vooraan te vechten en verwacht ook wel dat hij dat kan. Hij vertelt dat de AlphaTauri een betere snelheid heeft op lange afstanden. De Fransman stelt geen hoge verwachtingen voor de race, ook omdat hij denkt dat er van alles kan gebeuren. "Het belangrijkste voor mij is dat ik de finish zie aan het einde van de race. Dat was vorig jaar namelijk niet zo", aldus een lachende Gasly.

Lees ook: Lewis Hamilton: Ik ben blij met vandaag

Lees ook: Guanyu Zhou: Erg blij met mijn kwalificatie

Lees ook: Charles Leclerc pakt pole position in Bahrein

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen