Guanyu Zhou: Erg blij met mijn kwalificatie

door Gijs Leuvenink
alonso sprint imola

Alfa Romeo-coureur Guanyu Zhou kijkt erg tevreden terug naar de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. De Chinees haalde het tweede gedeelte van de kwalificatie en zette zijn Alfa op plek vijftien op de startopstelling neer.

"Ik ben heel erg blij om eerlijk te zijn", vertelde Zhou terugkijkend op zijn eerste kwalificatie in de Formule 1 tegenover F1.com. "Ik was best zenuwachtig voor de kwalificatie, terwijl ik voor de trainingen best rustig was. Ik moest een bakje koffie nemen om tot rust te komen voordat ik aan de kwalificatie begon."

Potentie benut

De Chinees zag dat de Alfa Romeo goed genoeg moest zijn om Q2 te halen. "Na de derde vrije training voelde ik dat we de potentie hadden om het tweede gedeelte van de kwalificatie te halen. Dat was een doel voor mij om dat dit seizoen te halen. Dat we nu daar al zijn, daar ben ik buitengewoon blij mee."

Rommelige Q2

De prestaties die Zhou in de tweede kwalificatie neerzette, daar was de Chinees niet tevreden mee. "In Q2 was het wat slordiger. Ik wist wel een rondje neer te zetten, maar door een foutje en een tekort aan ervaring werd het wat slordig. Daardoor was het geen goede ronde", vertelde een eerlijke Zhou.

Progressie

De rookie is tevreden met de progressie die hij dit weekend geboekt heeft. "Ik heb dit weekend grote stappen gezet. Ik denk ook dat we een goede racepace hebben op basis van de vrije trainingen. Als we een goede start hebben, dan kunnen we zelfs misschien wel voor de punten vechten", besloot de Chinees.

Lees ook: Fernando Alonso: Veel onzeker voor de race

Lees ook: Mick Schumacher teleurgesteld na kwalificatie

Lees ook: Christian Horner: Verstappen kan blijven verrassen

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen