Christian Horner: Verstappen kan blijven verrassen

10-saturday-monza

Christian Horner ziet dat regerend wereldkampioen Max Verstappen de komende jaren kan blijven verrassen. Dat vertelde de Red Bull-teambaas in een interview met Bild.

Horner gelooft dat Verstappen verrassend kan blijven omdat de Nederlander nog jong is. "Men vergeet dat Max Verstappen nog maar 24 jaar oud is. Vorig jaar had hij zich al sterk ontwikkeld, maar dat blijft Max de komende jaren gewoon doen. Vorig jaar deed Verstappen dat goed, ondanks de druk die hij op zich had. Daar is hij goed mee omgegaan."

Rivaliteiten

De Britse teambaas ziet dat de rivaliteit van vorig jaar met Mercedes de sport goed heeft gedaan, maar dat het bovendien intensief is. "Iedere sport heeft rivaliteiten onderling nodig en dat hebben we vorig jaar gezien. Voor zulke strijd heb veel energie nodig. Formule 1 is een sport waar je met passie ver komt, anders niet. Dat je een seizoen zo gepassioneerd bezig bent in de rivaliteit, dat is bijzonder intensief."

Horner en Wolff

Zeven titels

Horner ziet Verstappen dusdanig doorgroeien dat hij Lewis Hamilton en Michael Schumacher kan evenaren met zeven wereldtitels, mits hij over goed materiaal beschikt. "Alles hangt van het materiaal af. Hamilton won veel titels in een dominante auto. Fernando Alonso had meer titels kunnen halen indien hij over betere auto's beschikte. Verstappen kan nog meer titels winnen, maar het ligt volledig aan het materiaal die hij krijgt."

Lees ook: Nicholas Latifi: Auto was snelste in VT1

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Bahrein VT3 en kwalificatie

Lees ook: Charles Leclerc: Blij maar het moet in de race gebeuren

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen