Mick Schumacher teleurgesteld na kwalificatie

door Gijs Leuvenink
Header liveblog 1 Bahrein

Haas-coureur Mick Schumacher kijkt teleurgesteld terug op de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. De Duitser zette zijn Haas op plek twaalf neer, maar geloofde in het behalen van Q3.

"De top-10 kwalificatie halen was heel goed mogelijk", vertelde de teleurgestelde Schumacher. tegenover F1.com. "Het is teleurstellend dat ik het niet gehaald heb. Het is aan de andere kant wel goed om te zien dat we de potentie hebben om die stap te zetten. Nu is het een kwestie van alles op alles zetten om in de volgende 22 races wel Q3 te halen."

Gevoel miste

Schumacher heeft niet een concreet idee waarom hij net niet de derde kwalificatieronde haalde. "Het was een combinatie van factoren. Ik denk dat de hoofdreden was dat ik simpelweg niet helemaal het goede gevoel kon krijgen vanavond. Ook daar hebben we nu nog de volgende 22 Grands Prix voor om het goede gevoel weer te behalen."

Punten het doel

Ondanks dat de kwalificatie niet geheel naar wens verliep, heeft Schumacher wel het doel om met zijn Haas punten te gaan scoren zondag tijdens de race. "Ik denk dat punten een realistisch doel is, mede door de pace die we dit hele weekend al laten zien. We hebben nu de wagen die dat behalen. Het is nu een kwestie van alles scherp stellen voor morgen en dan moeten we punten halen."

Lees ook: Nicholas Latifi: Auto was snelste in VT1

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Bahrein VT3 en kwalificatie

Lees ook: Charles Leclerc: Blij maar het moet in de race gebeuren

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen