Carlos Sainz: Harde werk betaalt zich eindelijk uit

door Jacobine van den Berg
3639737

Carlos Sainz heeft de tweede plek behaald in de Grand Prix van Bahrein. Lange tijd leek het erop dat P3 het maximale zou zijn voor de Spaanse coureur door veel druk van de persoon achter hem, Sergio Pérez. Door een onverwachte uitvalbeurt van Max Verstappen werd dit een tweede plek.

"Allereerst mijn felicitaties aan Charles (Leclerc red.) en Ferrari. Ferrari is terug, helemaal terug", zegt een blije Sainz direct na afloop van de race tegenover Martin Brundle. Voor Ferrari was een één-tweetje alweer een lange tijd geleden. "Het harde werk betaalt zich eindelijk uit."

Toch is de Spanjaard niet helemaal tevreden met zijn persoonlijke prestaties van het weekend in Sakhir. "Het is een lastig weekend geweest, ik ga niet liegen, ik had het tempo niet vandaag. Ik heb wat huiswerk te doen, maar ik zal sterker terugkomen", vertelt Sainz.

Herstart

Sainz had een zeer sterke herstart en de tweede positie lag al snel in het vizier. "Maar Verstappen verdedigde goed. Ik zag vervolgens echter plots flikkerende lichten aan de achterkant van zijn auto en toen wist ik dat er nog een kans zou komen. Het is jammer voor hem, maar het is wat het is. Het is goed voor Ferrari", sluit hij af. 

Lees ook: Victor Martins wint Formule 3 Feature Race

Lees ook: Valtteri Bottas: we maakten kans op Q3

Lees ook: Alexander Albon: Q2 halen was al een verrassing

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden