Charles Leclerc: Ik ben zo blij dat het is gelukt

Header liveblog 1 Bahrein

Charles Leclerc wint de eerste Formule 1 race van dit seizoen. Met zijn teamgenoot Carlos Sainz op de tweede plaats, had Ferrari op geen betere manier het nieuwe seizoen af kunnen trappen. Lewis Hamilton maakt met zijn derde plaats het podium compleet.

"Ik probeerde slim te zijn door de DRS zo veel mogelijk te gebruiken en vroeg te remmen in bocht 1, waardoor ik later weer DRS zou hebben op Verstappen. Het heeft twee keer gewerkt, dus had ik mijn eerste plek terug en ik ben heel blij dat dat is gelukt", vertelt Leclerc direct na afloop van de race tegenover Martin Brundle.

De Monegask is ontzettend blij met de Grand Prix van Bahrein. "Pole position, overwinning, snelste ronde, 1-2 met Carlos", Leclerc noemt een lijstje op met pluspunten van dit seizoen.

Zware jaren

De afgelopen jaren kon Ferrari zich niet bij de topteams voegen. Nu dat wel weer zo lijkt te zijn, blikt Leclerc kort terug: "De laatste twee jaar waren erg moeilijk voor het team en we wisten dat dit een grote kans voor het team zou zijn. De mannen hebben geweldig werk verricht door deze auto te bouwen." En ook de fans is Leclerc daarom extra dankbaar: "Bedankt aan iedereen die ons de afgelopen jaren is blijven supporten. Het was niet makkelijk. Het is geweldig om weer aan de top te staan."

Lees ook: Théo Pourchaire wint hectische Formule 2 Feature Race

Lees ook: Victor Martins wint Formule 3 Feature Race

Lees ook: Valtteri Bottas: we maakten kans op Q3

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen