Pierre Gasly: Niet de start die we gehoopt hadden

door Steffie van Hamersveld
Header liveblog 1 Bahrein

Pierre Gasly viel in ronde 46 uit met een motorprobleem. De Fransman merkte dat zijn motor ermee ophield, zette hem naast de kant om vervolgens zijn bolide vlam te zien vatten. "Ik was goed onderweg en had een paar mooie inhaalacties. Dit was niet de start van het seizoen die we gehoopt hadden", zegt Pierre Gasly tegenover F1.com.

Gasly mocht als tiende vertrekken bij de start en wist in de eerste ronde direct Alonso in te halen. Later had Gasly ook Kevin Magnussen ingehaald en reed prima op de achtste positie.

In ronde 46 ging het mis voor de Fransman. Bij bocht één viel zijn auto ineens uit en begon het te stinken in de cockpit. "Het rook ineens naar barbeque achterin de auto", aldus Gasly. Hij kon zijn bolide gelukkig op een gunstige plek parkeren. Gasly moest vlug uit de auto springen, waar ineens flinke vlammen uit kwamen.

Positief verrast

Gasly noemt het zonde dat ze kostbare punten hebben verloren al in de eerste race van het seizoen. "Ik was wel positief verrast door de snelheid. Het ziet er goed uit voor de volgende races", zegt Gasly. Het team moet wel achterhalen waar het probleem zit, want ook Max Verstappen en Sergio Pérez hadden een probleem met hun Honda-motor.

Lees ook: Carlos Sainz: Harde werk betaalt zich eindelijk uit

Lees ook: Lewis Hamilton: Hoogst haalbare resultaat

Lees ook: Charles Leclerc: Ik ben zo blij dat het is gelukt

door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen