Lando Norris: We hebben veel werk te doen

20 mrt 2022 door Anouk Ros
alonso sprint imola

McLaren heeft een zwaar weekend achter de rug in Bahrein. Met beide coureurs in het achterveld was het een lange race. Lando Norris is als vijftiende over de finish gekomen. Hij vond het erg zwaar om de andere auto's bij te houden. 

In een interview met F1.com laat de Brit weten afgezien te hebben tijdens de grand prix: "Het was zwaar om de andere auto’s bij te houden. En wanneer je dat probeert maak je snel fouten. Je belast de banden te veel en je bent te optimistisch over een positie." Maar Norris geeft niet op. Toch is het lastig wanneer de auto niet op niveau is: "Je blijft pushen en hoopt het beter te doen. En op dit moment is de auto niet goed genoeg voor een beter resultaat. We hebben simpel gezegd veel werk te doen. Hier op het circuit, maar ook in de fabriek Daar  gaan we hard aan de slag voor volgende week, kijken of we misschien iets hebben gemist."

Vrijdag al bekend

Norris geeft aan dat aan het begin van het weekend al duidelijk was wat de situatie was.  "In de eerste ronde van de eerste vrije training wisten we al dat het een lang weekend ging worden. We wisten dat het zwaar zou worden. Maar 57 ronden met een auto die moeilijk te besturen is, dat is zeker afzien." Helaas waren de problemen niet te verhelpen binnen een paar dagen, wat heeft gezorgd voor een dramatisch weekend voor McLaren. Norris hoopt dat er een hoop gedaan kan worden voor het komende raceweekend in Saoedi-Arabië, dat vrijdag 25 maart van start gaat met de vrije trainingen. 

Lees ook: Nico Hülkenberg: Zware dag gehad

Lees ook: Nicholas Latifi: Duidelijk dat we tekort komen

Lees ook: Kevin Magnussen: Denk niet dat we meer punten hadden kunnen halen

20 mrt 2022 door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen