Kevin Magnussen: Denk niet dat we meer punten hadden kunnen halen

20 mrt 2022 door Anouk Ros
3639737

Kevin Magnussen is tijdens de Grand Prix van Bahrein als vijfde over de eindstreep gekomen. Het team van Haas, dat vorig jaar geen punten wist te scoren, heeft dankzij Magnussen de eerste tien punten al binnengehaald. En dat in de eerste race van het seizoen.

Magnussen is blij verrast nu het eerste raceweekend erop zit. "We hadden een hele goede race. De auto was de hele race goed. We hadden iets meer degradatie dan we hadden gehoopt in de eerste stint, maar ik heb ook een aantal mensen ingehaald die in de eerste ronde juist sneller waren", zo laat hij weten aan F1.com. "De kwalificatie had beter gekund, maar we hebben het einde van de race gehaald, we hebben de vijfde plaats, ik kan het niet geloven. Ik kan niet wachten tot de rest van het seizoen. Ik wil gewoon doorgaan."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Maximaal haalbare

Volgens de Deen had zijn prestatie op de zondag niet beter gekund, mede dankzij een probleem bij de tegenstander: "Ik denk niet dat we meer punten hadden kunnen halen. We hebben het maximale aantal punten gehaald en we hadden er al meer door het geluk met de Red Bulls."

Spannend tot het einde

Toch heeft Magnussen zijn vijfde plaats niet cadeau gekregen. Door de safety car die naar aanleiding van de brandende auto van Pierre Gasly de baan opkwam, lag het veld ineens weer dicht bij elkaar: "De safety car op het eind maakte dat iedereen op dezelfde band reed, wat zorgde voor een sprintrace op het eind. Dat was intens."  

Lees ook: Pierre Gasly: Niet de start die we gehoopt hadden

Lees ook: George Russell: Op pace zaten we er niet bij

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Bahrein Race

20 mrt 2022 door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen