Nicholas Latifi: Duidelijk dat we tekort komen

door Wendy Heijting
Header liveblog 1 Bahrein

Na afloop van de kwalificatie sprak Nicholas Latifi al over moeilijkheden met de banden, maar tijdens de race was er nog geen verschil te merken. De Grand Prix van Bahrein bracht de Canadees dan ook niet veel geluk aangezien hij genoegen moest nemen met een zestiende plaats. 

Latifi ging de Grand Prix van Bahrein als laatste van start. De Williams-coureur had enkele gevechten in het achterveld, maar toch lukte het Latifi niet om verder naar voren te komen. Uiteindelijk wist hij Nico Hülkenberg achter zich te houden en door drie uitvallers noteerde de Canadees een zestiende plaats voor de eerste race van het seizoen. 

'Het is nog een lang seizoen'

"Het is duidelijk dat de racepace niet goed is en we komen in het algemeen ook gewoon te kort", meldde Latifi aan F1.com na de race. "We struggelen met de balans van de auto en we wisten dat het moeilijk zou worden op een circuit als deze." Ondanks dat het er voornalsnog niet positief uit ziet voor het team van Williams probeerde de Canadees optimistisch te blijven. "Het is nog een lang seizoen. We moeten begrijpen hoe we in een korte tijd de auto kunnen optimaliseren. Natuurlijk vergt het ook een andere aanpak van de coureurs, maar ik weet dat ik nog veel dingen kan verbeteren."

 

Lees ook: Charles Leclerc: Ik ben zo blij dat het is gelukt

Lees ook: Carlos Sainz: Harde werk betaalt zich eindelijk uit

Lees ook: Lewis Hamilton: Hoogst haalbare resultaat

door Wendy Heijting

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen