Olav Mol over de Grand Prix van Bahrein

10-saturday-monza

Olav Mol blikt voor Grand Prix Radio terug op de eerste race van het 2022 seizoen. Hij heeft de Grand Prix van Bahrein ervaren als een verrassende race. Hij stelt dat McLaren erg treurig zal terugkijken door het missen van pace en dat Red Bull de problemen tot op de bodem zal gaan uitzoeken. 

De F1-commentator zegt dat er een aantal teams erg blij mogen zijn maar ook zijn er teams die teleurgesteld richting Saoedi-Arabië gaan afreizen. Mol geeft aan dat McLaren erg treurig zal terugkijken naar de uitkomst van de Grand Prix, ondanks dat ze de race wel hebben kunnen uitrijden. "Ze hebben geen pace, het ging voor geen meter", aldus Mol.

'Ferrari een stap gemaakt'

Mol zegt dat het balans van de Ferrari goed eruit zag in Sakhir en Charles Leclerc en Carlos Sainz ook goed dicht bij elkaar zaten qua tijden. "Ze hebben het goed voor elkaar, Ferrari heeft op motorenvlak echt een stap gemaakt, dat moest ook na de afgelopen twee jaar." 

Op eigen benen

Dat Red Bull met lege handen komt te staan door technische dingen is dan wel te merken aan het feit dat ze van een complete fabrieksmotor met ondersteuning naar Red Bull Powertrains gaan. "Het ligt dan aan kleine dingetjes, als een fractie van de brandstoftank al niet goed werkt, ben je klaar. Je moet in één keer op eigen benen iets gaan doen." 

Max Verstappen Red Bull Racing Header-

'Back-to-back racen niet fijn met technische problemen'

De Grand Prix Radio-commentator geeft tevens aan dat Red Bull de problemen tot op de bodem gaat uitzoeken. Vragend of Red Bull Racing de problemen onder controle heeft in Jeddah zegt Mol: "Het kan aan de brandstofdruk liggen, ze hebben heel veel data en kunnen dan zeker vinden waar het aan ligt, het kan ook nog een softwareprobleem zijn, maar er is wel werk aan de winkel, het is nooit fijn om back-to-back te racen met technische problemen." 

Belangstelling Grand Prix Radio-app

Vragend naar de overweldigende aandacht die er is geweest voor de vernieuwde Grand Prix Radio-app waarmee het commentaar gesynchroniseerd kan worden vind Mol het erg fijn dat er zoveel vraag naar is. "Doordat er zoveel mensen gebruik van wilden maken zijn we tegen technische problemen aangelopen, maar we gaan ervan uit dat het volgende week goed werkt." Hij geeft aan dat het eerste raceweekend het nog zoekende was maar nu voorbereid zijn op alles. "Voor iedereen bij wie het niet gelukt is hopen we ze in Saoedi-Arabië beter te kunnen bedienen, we gaan er alles voor in het werk zetten", sluit hij af. 

Lees ook: Alexander Albon: Beter dan verwacht

Lees ook: Valtteri Bottas: Denk dat we goede pace hadden

Lees ook: Max Verstappen: Nul punten met een competitieve auto

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen