Max Verstappen: Nul punten met een competitieve auto

door Jacobine van den Berg
3639737

Even leek het erop dat Max Verstappen op de tweede plek zou eindigen tijdens de Grand Prix van Bahrein. Door een probleem in zijn motor kon hij dit vergeten. De bolide van de huidige wereldkampioen verloor vermogen en kon niets anders doen dan vervroegd afhaken en nul punten mee te nemen naar volgend raceweekend.

Verstappen zegt tegenover F1.com het erg frustrerend te vinden wat er is gebeurd in de slotfase maar ook daarvoor waren er veel problemen. "De balans was verkeerd, ik had niet hetzelfde gevoel als vrijdag in de longruns, dus dat was erg teleurstellend. De tweede plek met al deze problemen zou een heel goed resultaat zijn."

Stuurprobleem

De Nederlander kende ook problemen met het sturen. "Ik kon amper sturen, dus dat was niet heel prettig tijdens de herstart om dan mijn plekje ten opzichte van Carlos (Sainz red.) te verdedigen. Toch stond ik op dat moment ook nog op P2 tot ik moest afhaken."

Pijnlijk

"Alles deed het opeens niet meer, het leek wel iets met de brandstofpomp waardoor er geen brandstof naar de motor ging. Je wilt absoluut niet dat dit gebeurt en dat maakt het pijnlijk voor het team dat beide auto's niet de finish haalden dus we moeten het goed uitzoeken. Het grootste probleem is dat we nul punten scoren met een competitieve auto", sluit Verstappen af.

Lees ook: Lewis Hamilton: Hoogst haalbare resultaat

Lees ook: Pierre Gasly: Niet de start die we gehoopt hadden

Lees ook: Nicholas Latifi: Duidelijk dat we tekort komen

 

 

 

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen