Valtteri Bottas: Denk dat we goede pace hadden

Header liveblog 1 Bahrein

Valtteri Bottas is tevreden met de prestatie die hij op zondag heeft geleverd. Met een zesde plaats eindigt hij twee plaatsen boven zijn teamgenoot Guanyu Zhou, die als achtste over de finish kwam. Daarmee heeft het team van Alfa Romeo in de eerste race negen punten binnengehaald.

Bij de start van de race zag het er niet zo goed uit voor Bottas. Hij startte vanaf de zesde positie, maar hij viel ver terug. Tegen F1.com zegt hij daarover het volgende: "De start was zeker het zwakke punt van de race. Het was een ramp. Dat zijn dingen om te onderzoeken en van te leren." Maar snel daarna leek het toch de goede kant op te gaan voor de Fin. "Wanneer we stabiliseerde, konden we terugkomen met een goede strategie. Ik denk dat we goede pace hadden, dus dat is belooft veel goeds", vertelt hij. 

Teamplayer

Bottas geeft direct aan ook erg blij te zijn voor zijn teamgenoot, die bij zijn Formule 1-debuut direct punten heeft gescoord: "Ik ben ook erg blij voor Guanyu. Eerste race en hij heeft punten gescoord, dus dat is goed. Dubbele punten om het seizoen mee te beginnen, niet slecht." Ondanks deze goede start van het team van Alfa Romeo aan dit seizoen, zijn er nog wel wat aandachtspuntjes voor de komende races: "De pace is er. Er zijn nog steeds dingen met de auto die we moeten verbeteren, vooral de snelle bochten zijn voor ons nog een zwak punt. Maar buiten dat is dit een goede start." 

Lees ook: Lance Stroll: Moeten meer snelheid vinden

Lees ook: Lando Norris: We hebben veel werk te doen

Lees ook: Nico Hülkenberg: Zware dag gehad

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen