Deelname GP van Saoedi-Arabië onzeker voor Sebastian Vettel

3639737

Er is nog onzekerheid of Sebastian Vettel kan deelnemen aan de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Duitser kon door een coronabesmetting ook al niet deelnemen aan de seizoensopener in Bahrein.

Volgens de teambaas van Aston Martin, Mike Krack, is het niet zeker dat Vettel weer aansluit bij het team. "Vettel nam deel aan de debrief en klonk minder schor dan de afgelopen dagen. We houden hem in de gaten en hopen dat hij er snel weer bij kan zijn", verklaart Krack tegenover Motorsport.com

Vervanger Nico Hülkenberg

Nico Hülkenberg, die Vettel verving tijdens de Grand Prix van Bahrein, weet nog niet of hij volgende week weer in de groene Aston Martin mag plaatsnemen. "Ik weet nog van niks, ik reis wel gewoon mee als stand-by reservecoureur. We merken het donderdag of vrijdag wel of ik Vettel vervang", vertelt de Duitse coureur. Hülkenberg werd tijdens de Grand Prix van Bahrein zeventiende en teamgenoot Lance Stroll twaalfde, beide buiten de punten. 

Nico Hülkenberg op de baan kwalificatie Bahrein 2022

Speciale coronaprotocollen

Om terug te keren bij het team moet Vettel aan bepaalde coronaprotocollen voldoen. Zo gelden er binnen de Formule 1-paddock andere regels dan wanneer je Saoedi-Arabië binnen wil komen. "Ik ben niet goed op de hoogte van de regels die in Saoedi-Arabië gelden, maar het gaat makkelijker als Vettel negatief test", aldus Krack. Mocht Vettel negatief testen is het nog onzeker of hij fit genoeg is om deel te nemen aan de race. Als dat zo is neemt Hülkenberg naar alle waarschijnlijkheid weer plaats in de auto.

Lees ook: Stefano Domenicali: Toekomst historische circuits Spa en Monaco onzeker

Lees ook: Mick Schumacher: Auto voelde niet geweldig na incident met Ocon

Lees ook: Sergio Pérez: Moeilijk te verteren

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden