Sergio Pérez: Moeilijk te verteren

10-saturday-monza

Sergio Pérez viel in de laatste ronde uit tijdens de Grand Prix van Bahrein. Hij was op podiumkoers toen de achterkant van zijn RB18 volledig blokkeerde. "Dit is moeilijk te verteren, we hadden het podium eigenlijk al binnen", zegt Pérez tegen F1.com.

De Red Bull-coureur mocht de race als vierde beginnen en verloor bij de start twee plaatsen. Na een remfout van Kevin Magnussen en een mooie inhaalactie op Lewis Hamilton kwam Pérez terug op plaats vier. Hij bleef de Ferrari van Carlos Sainz in zicht houden en na het uitvallen van Max Verstappen leek Pérez onderweg naar het podium. "We waren lekker onderweg en hielden constante druk op de Ferrari's", zeg de Mexicaan. "Er is ook genoeg positiefs om mee te nemen uit dit weekend."

 

Probleem voor Honda

Er lijkt een probleem te zijn met de Honda-motor, nu drie van de vier Honda-aangedreven auto's zijn uitgevallen. Vlak nadat Max Verstappen zijn auto met problemen naar de pitstraat reed, voelde ook Sergio Pérez dat hij minder vermogen had. Door een probleem met zijn motor spinde hij in de laatste ronde. De achterkant van zijn RB18 blokkeerde volledig en daarmee was het einde race voor de Mexicaan. Red Bull heeft op sociale media al aangekondigd dit probleem gaan onderzoeken.

 

Lees ook: Max Verstappen: Nul punten met een competitieve auto

Lees ook: Fernando Alonso: We moeten tevreden zijn

Lees ook: Pierre Gasly: Niet de start die we gehoopt hadden

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen