Fernando Alonso: We moeten tevreden zijn

door Gijs Leuvenink
3639737

Alpine-coureur Fernando Alonso vindt dat het team tevreden moet zijn met de dubbele puntenfinish tijdens de Grand Prix van Bahrein. Dat vertelde de Spanjaard tegenover F1.com.

Fernando Alonso kwam als negende over de finish, twee plaatsen achter zijn teamgenoot Esteban Ocon. "We moeten echt blij zijn met onze prestaties", vertelde Alonso. "Het was de eerste race van het seizoen, dus we wisten niet wat we konden verwachten. We hebben punten gescoord met beide auto's in een zware, moeilijke race."

Nieuwe situatie

Alonso ziet dat het team moeite had met alle vernieuwingen in de Formule 1. "We moesten ons erg aanpassen aan de nieuwe situatie met bandenmanagement, de pitstops en de start. We hadden echt wat obstakels te overwinnen voor deze race en dat hebben we goed gedaan."

Bandenproblemen

De Alpine had volgens Alonso het meest moeite met het bandenmanagement. "We hadden veel moeilijkheden met de banden, met name in de eerste stint", vertelde de Spaanse tweevoudig wereldkampioen. "Ik had erg veel duels op de baan, bijvoorbeeld met mijn teamgenoot Esteban Ocon. Dat koste teveel van mijn banden. Het beheren van de banden was ook echt moeilijk voor mij door de hele race heen."

Lees ook: Alexander Albon: Beter dan verwacht

Lees ook: Valtteri Bottas: Denk dat we goede pace hadden

Lees ook: Max Verstappen: Nul punten met een competetieve auto

 

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen