grand-prix-radio-studio

Esteban Ocon, geboren op 17 september 1996 in Évreux (Frankrijk), was van jongs af aan al bezig met de autosport. Op zijn tiende maakte hij al zijn debuut in het karten en won in de periode 2007-2010 in verschillende karting klassen de titel. In 2010 begon de rivaliteit met Max Verstappen, toen ze in dezelfde kartklasse zaten. Zoals veel andere hedendaagse Formule 1-coureurs reed Ocon in zijn jongere jaren ook voor de Formule Renault klassen. In 2012 was dit de Formule Renault 2.0 en later nog de Formule Renault 2.0 Alps. In deze klassen eindigde de Fransman als veertiende en zevende in het eindklassement. 

ART Junior Team

In 2013 zou Ocon rijden voor het ART Junior Team in de Eurocup. Hier haalde hij meerdere podiumplaatsen en eindigde als derde in het kampioenschap. In ditzelfde jaar reed Ocon een aantal races in de Formule Renault 2.0 NEC, waarin hij ook één race won. Aan het einde van het 2013-seizoen maakte Ocon de overstap naar de Formule 3. Hier zou hij voor het team van Prema gaan rijden. In 2014 reed Ocon wederom voor Prema, maar nu in het Europese Formule 3 kampioenschap. Hierin wist hij het kampioenschap binnen te slepen en maar liefst negen keer als eerste te finishen. 

Overstap naar koningsklasse

In de jaren hierna nam Ocon ook nog deel aan de GP3 en de DTM-kampioenschappen. In de GP3 werd hij kampioen, met maar één overwinning. Echter scoorde hij wel een recordaantal van negen tweede plaatsen op een rij. Na vijf races in de DTM maakte Ocon de overstap naar de koningsklasse van de autosport, de Formule 1, waarin hij voor het team van Lotus zijn eerste vrije training reed. In 2017 begon Ocon aan zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1 bij Force India, wat later Racing Point en Aston Martin zou worden. Zo ver kwam Ocon echter niet. In 2019 raakte hij zijn stoeltje kwijt, omdat andere coureurs meer geld meenamen naar de Formule 1. In  2020 kreeg weer een kans kreeg in de Formule 1, deze keer bij Renault. In 2021 zou Ocon verder rijden bij hetzelfde team, onder een andere teamnaam, genaamd Alpine. Op 1 augustus 2021 weet Esteban Ocon ook zijn eerste Formule 1-race ooit te winnen tijdens de Grand Prix van Hongarije. Ook in 2022 rijdt Ocon weer voor het team van Alpine in de Formule 1.

 

 

Esteban in cijfers 2023

1

Podiums