grand-prix-radio-studio

Sergio "Checo" Pérez Mendoza (26 januari 1990, Guadalajara, Mexico) begon zijn carrière met veel succes in 2007 in de Britse Formule 3. Al snel stapte hij over naar de GP2. Het eerste seizoen verliep moeizaam, maar na de overstap van Arden naar Barwa Addax (met als teamgenoot Giedo van der Garde), toonde de Mexicaan zijn echte talent. In 2010 haalde Checo de titel nét niet, maar het was goed genoeg voor Sauber om hem in de gaten te houden. In 2011 kwam er een plek vrij bij Sauber en maakte hij de overstap. Ferrari had de in Mexico geboren coureur al eerder vastgelegd in hun Ferrari Driver Academy.

'Checo'

‘Checo’ kwam later voor een lastige keuze te staan om te blijven bij Sauber in de hoop dat er ooit een plekje zou zijn bij Ferrari, óf de banden met het Italiaanse team verbreken en overstappen naar McLaren. Pérez koos in 2013 voor McLaren en werd daarmee de vervanger van Lewis Hamilton. De keuze om een toekomst bij Ferrari te laten schieten bleek al na één jaar de verkeerde te zijn geweest. In 2014 kreeg de Mexicaan een nieuwe kans bij Force India waar hij goed zijn draai vond.

Pérez twee keer op podium

Met Force India behaalde hij een aantal keer het podium. Vanwege financiële problemen bij teameigenaar Vijay Mallya kwam de toekomst van ‘Checo’ in gevaar. Force India werd overgenomen door Lawrence Stroll en onder de naam Racing Point kan het seizoen wel worden afgerond. In 2020 stond Pérez twee keer op het podium en wist hij in Bahrein de Grand Prix van Sakhir te winnen. Die overwinning gaf de doorslag bij Christian Horner en Helmut Marko om de Mexicaan voor 2021 naar Red Bull Racing te halen. 

Bijdrage aan wereldtitel Verstappen

Pérez moest als nieuwkomer aan het begin van het seizoen 2021 flink wennen aan de auto en kreeg behoorlijk wat kritiek te verduren. Red Bull besloot toch hem het vertrouwen te geven en hem een nieuw contract aan te bieden tot het einde van 2022. De Mexicaanse coureur leek na zijn prestatie van de Grand Prix van Abu Dhabi goed te liggen binnen het team. Pérez kreeg het namelijk voor elkaar om Lewis Hamilton een aantal rondes achter zich te houden waardoor Verstappen veel verloren seconden goed kon maken. Hij leverde daarmee een belangrijke bijdrage aan de eerste wereldtitel van teamgenoot Max Verstappen.

Sergio in cijfers 2024

4

Max Verstappen Zandvoort kwalificatie

Podiums