Charles Leclerc: We hebben ons niet goed voorbereid

Charles leclerc Hongarije

Charles Leclerc liet na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van België weten dat het team zich niet echt heeft voorbereid omdat ze toch al wisten dat ze achteraan zouden starten. De Monegask kwalificeerde zich uiteindelijk als vierde.

Charles Leclerc staat tweede in het kampioenschap en met een achterstand van tachtig punten zal hij een keer toe moeten slaan. In België lijkt dat al lastig te worden aangezien de Ferrari-coureur nieuwe onderdelen heeft gekregen en daardoor dus achteraan moet starten. Tijdens de kwalificatie was het nog wel van belang of hij Verstappen kon verslaan aangezien de Nederlander ook naar achteren wordt gezet. Dit lukte de Ferrari-coureur niet. Dit komt deels door het feit dat Ferrari zich niet echt had voorbereid voor de kwalificatie.

Snel inhalen

“We hebben ons lang niet zo goed voorbereid voor de kwalificatie in vergelijking met wat we normaal doen. We hebben ons vooral gefocust op de race.” Dat liet de Monegask na afloop van de kwalificatie weten aan Formula 1. “Kijkend naar de tijd van Verstappen vraag ik me af wat er mogelijk was. Vanaf het eerste moment zitten ze er goed bij. Het zal morgen lastig worden. We moeten zorgen dat we zo snel mogelijk inhalen.”

Lees ook: Kevin Magnussen: Het was een slechte ronde

Lees ook: Yuki Tsunoda: Auto voelde gek aan

Lees ook: Sergio Pérez ziet genoeg mogelijkheden in eerste ronde

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden