Sergio Pérez ziet genoeg mogelijkheden in eerste ronde

horner en perez silverstone

Sergio Pérez denkt dat hij in de eerste ronde aan de leiding kan komen van de Grand Prix van België. De Mexicaan mag na een derde plaats in de kwalificatie vanaf de eerste rij starten door de gridstraf van Verstappen.

Sergio Pérez had het in de laatste races voor de zomerstop af en toe lastig om in de buurt van Verstappen te blijven. Tijdens de derde vrije training zag het er goed uit, de Mexicaan was iets meer dan een tiende sneller dan zijn teamgenoot. In de kwalificatie was het gat naar Verstappen weer groot maar de ronde van Pérez was alsnog goed genoeg voor een derde tijd. Door de gridstraf van zijn teamgenoot mag hij de Grand Prix van België als tweede aanvangen.

Eigen race rijden

“Hier is een tweede startplek zeker niet slecht. Als ik een goede run krijg uit bocht één kan ik de leiding overnemen. Ik kijk zeker uit naar morgen.” Dat liet Pérez direct na afloop van de kwalificatie weten aan Formula 1. “Het is allereerst belangrijk dat we een goede start hebben, vanuit daar moeten we onze eigen race rijden. Ik denk dat dat de sleutel is tot succes.”

Lees ook: Max Verstappen snelste in kwalificatie, Sainz start race P1

Lees ook: Max Verstappen positief na eerste dag in Spa

Lees ook: Günther Steiner ziet mogelijkheden voor 2023

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden