Günther Steiner ziet mogelijkheden voor 2023

Gunther Steiner Belgie

Günther Steiner heeft meerdere opties voor zijn line-up voor 2023. Kevin Magnussen staat bij Haas onder een meerjarig contract, maar voor het andere stoeltje ligt alles nog open. Steiner heeft meerdere coureurs in het vizier, maar Mick Schumacher is ook nog niet afgeschreven.

Magnussen voelt met zijn meerjarige contract geen druk als het gaat om de line-up van Haas voor 2023. Schumacher zit daarentegen iets minder rustig. De teambaas van Haas geeft namelijk aan dat hij met meerdere coureurs in gesprek is om de plek naast Magnussen in te nemen. Schumacher is een van de, maar zeker niet de enige, coureurs die Steiner op het oog heeft voor volgend seizoen. 

Mick Schumacher Belgie

Foto: Haas F1 Team Media (LAT Photo)

Australische invloeden

Met de aankondiging van afgelopen week dat Daniel Ricciardo na dit seizoen niet langer bij McLaren blijft rijden, is het voor de buitenwereld meer dan logisch dat de Australiër ook door Steiner als optie wordt gezien. De Italiaanse teambaas is hier zelf wat minder stellig over. "Maar misschien willen we Daniel wel helemaal niet?", zo laat Steiner hierop weten, al schijnt hij wel in gesprek te zijn met de nu nog McLaren-coureur. Steiner laat vooral weten dat ze niet voor de makkelijke weg willen gaan, en dus voor Ricciardo zouden gaan enkel omdat hij momenteel beschikbaar is.

Ferrari-motor, Ferrari-coureur

Antonio Giovinazzi lijkt ook geen gekke keuze voor het team van Haas. Onlangs is bekend geworden dat de reservecoureur van Ferrari tweemaal in de Haas-bolide zal stappen voor het rijden van een vrije training. Dit voert zeker de druk op bij Schumacher, die ook nog steeds in de running is voor het zitje bij zijn huidige team. En volgens de teambaas weet Schumacher precies wat hij moet doen om zijn stoeltje te behouden. "Geef ons goede resultaten en het komt goed", aldus Steiner.

Lees ook: Hero or Zero: VT1 & VT2 Grand Prix van België

Lees ook: Alfa Romeo stopt na 2023 als titelsponsor Sauber

Lees ook: Max Verstappen ruim snelste in VT2 GP van België

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden