Hero or Zero: VT1 & VT2 Grand Prix van België

Max Verstappen - Voor - GP van Monaco

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de VT1 & VT2 voor de Grand Prix van België, met onder andere het einde van de zomerstop, een stilgevallen Magnussen en regen.

Hero

Einde van de zomerstop

Na vier weken wachten was het vandaag dan eindelijk zo ver! De coureurs mochten de baan weer op en de fans mochten weer genieten. Dat was het ook. Er was genoeg actie op de baan en het weer speelde ook nog een belangrijke rol. Voor de coureurs waren de weersomstandigheden niet perfect. Geen zon, geen hoge temperaturen en hier en daar wat regen helpt niet mee. Genoeg coureurs klaagde over te koude banden en veel gingen daardoor ook wijd. Dat mag de pret niet drukken, want ze zijn eindelijk weer begonnen met racen!

Max Verstappen

De eerste vrije training was wat minder dan de tweede vrije training, maar Max Verstappen gaat gewoon verder waar hij gebleven was. De eerste vrije training werd eigenlijk vroegtijdig afgekapt door een rode vlag en de regen, waardoor Verstappen niet het optimale eruit kon halen. Maar tijdens de tweede vrije training liet hij niets liggen. Met een tijd van 1:45.507 is hij de snelste van de dag. Ook stond hij meer dan acht tiende los van Charles Leclerc. Ondanks dat hij een gridpenalty heeft is de kwalificatie alsnog belangrijk, hoe hoger hij kwalificeert hoe minder onderaan hij te starten hoeft en dat is voordelig. We zullen zien wat hij nog in zijn mars heeft. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Zero

Regen

De regen zorgde er bij beide sessies voor dat er op het einde weinig rondes werden gereden. Doordat het circuit 7 kilometer lang is zorgt dat voor interessante weersomstandigheden. Zo kan het op de ene plek regenen, maar op de andere plek droog zijn. Dit zorgt ervoor dat een ronde rijden niet te doen is. De coureurs proberen het wel op de slicks, maar eigenlijk iedereen schiet daarop door. Zonde eigenlijk, want nu ze weer begonnen zijn na vier weken vakantie wil je geen actie missen.

Valtteri Bottas

De eerste vrije training heeft Valtteri Bottas eigenlijk geen ronde kunnen rijden door problemen aan de auto. Maar de tweede vrije training was ook geen succes. Waar zijn teamgenoot Guanyu Zhou een twaalfde tijd wist te noteren kwam Bottas niet verder dan de achttiende tijd. Pijnlijk als je bedenkt dat dit het eerste jaar in de Formule 1 is voor Zhou. Er is voor Bottas en Alfa Romeo nog veel werk aan de winkel, zeker als je bedenkt dat ook hij een gridpenalty heeft. 

Lees ook: Max Verstappen ruim snelste in VT2 GP van België

Lees ook: Carlos Sainz snelste in VT1 tijdens Grand Prix van België

Lees ook: Alfa Romeo stopt na 2023 als titelsponsor Sauber

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden