Haas voert druk op Schumacher op, Giovinazzi gaat trainingen rijden

Raikkonen-en-Giovinazzi-2021-brazilie

Antonio Giovinazzi gaat in de eerste vrije training van de Grand Prix van Italië en Verenigde Staten achter het stuur kruipen van de Haas-bolide. Dat bevestigt het Amerikaanse team. Voor Mick Schumacher kan dit wellicht slecht uitpakken, aangezien de Duitser nog geen zitje heeft voor volgend jaar.

Voor Giovinazzi zijn het de eerste meters in een 2022-auto. De Italiaan reed in 2017 een paar races voor Sauber en reed de afgelopen drie seizoenen voor Alfa Romeo in de Formule 1. Maar aan het einde van vorig jaar raakte hij zijn stoeltje bij het Zwitserse team kwijt aan Guanyu Zhou. Dit jaar is hij de test en reservecoureur van Ferrari en komt hij uit in de Formule E bij het team van Dragon Penske.

Giovinazzi is blij met de kans die Haas biedt. "Ik ben vooral opgelucht dat ik kan plaatsnemen in een Formule 1-auto. En aangezien ik reservecoureur ben is het zeer handig om meters te maken, mocht een team mij nodig hebben", aldus de Italiaan.

 

Ervaring

Het is niet voor het eerst dat Giovinazzi plaats neemt in een Haas. In 2017 reed hij namelijk zeven vrijdagtrainingen voor het team van Gene Haas. Günther Steiner is blij dat de Ferrari-reserve terugkeert bij zijn team. "Ferrari wilde dat hij meters zou maken in de 2022-auto en die mogelijkheid geven we hem graag. In 2017 werkten we dus ook al samen, maar er is één groot verschil met toen: ervaring. Hij gaat ons veel waardevolle feedback geven in Italië en Amerika", aldus Steiner.

2023

Haas voert ook zo de druk op bij Mick Schumacher. Het contract van de Duitser bij Haas loopt af en Günther Steiner liet al eerder weten geen haast te hebben met het bekendmaken van de tweede coureur, naast Kevin Magnussen. Met deze trainingen kan de Amerikaanse renstal beoordelen of Giovinazzi sneller is dan Schumacher en betere feedback geeft.

Lees ook: Carlos Sainz: Binotto is erg belangrijk voor mij

Lees ook: Christian Horner haalt uit naar FIA

Lees ook: Mick Schumacher: We staan er erg goed voor

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden