Christian Horner haalt uit naar FIA

GP Belgie 2021

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is zeer kritisch op de FIA, nu de Grand Prix van België dreigt te verdwijnen. Volgens de Brit heeft de internationale autosportfederatie een plicht om historische races te beschermen.

Het contract met het iconische Spa-Francorchamps loopt af. En ondanks dat het circuit vele miljoenen heeft gestoken in het moderniseren van het complex, kan het zomaar zo zijn dat de Formule 1 na komend weekend niet meer in Ardennen komt. Daar begrijpt Christian Horner weinig van.

"Het is één van de historische races. We moeten de historische wedstrijden (Spa-Francorchamps, Monaco, Silverstone en Monza) echt beschermen. Het is geweldig voor de sport dat er nieuwe races en locaties op de kalender komen, maar je moet de historie behouden. Het is alsof je een ATP-tour hebt zonder Wimbledon. Deze circuits zitten in het DNA van de sport. Wij zullen onze mening dan ook zeker verkondigen, al moet je vertrouwen hebben in de mensen die deze sport leiden", vertelt Horner aan Sky Sports.

Verstappen spa 2021

Gesprekken

Vanessa Maes, de directeur van de Spa GP-organisatie, geeft toe dat de gesprekken met de FOM nog steeds gaande zijn, maar dat die conversaties niet eenvoudig verlopen. "Die geruchtenstroom maakt het ook niet makkelijker voor ons", tekent Maes op aan het Belgische HLN.

Lees ook: Pierre Gasly: Tsunoda neemt Formule 1 serieuzer

Lees ook: Alexander Albon geniet van kleine overwinningen binnen Williams

Lees ook: Carlos Sainz: Binotto is erg belangrijk voor mij

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden