Alexander Albon geniet van kleine overwinningen binnen Williams

Alexander Albon op de grid na drivers parade GP Australië 2022

Alexander Albon geniet van de kleine overwinningen en successen binnen het team van Williams. Volgens hem worden die anders gevierd dan bij Red Bull en staat een echte grand prix overwinning niet centraal bij Williams. Dit laat hij weten tegenover Autosport

Sinds dit seizoen rijdt Alexander Albon, na één jaar afwezigheid van de koningsklasse, voor het team van Williams. Daarvoor reed hij met veel druk voor Red Bull, wat uiteindelijk geen succes bleek te zijn. Volgens Albon waarderen beide teams succes anders, waardoor er nu minder druk op de Thai ligt. 

Groot verschil

Volgens Albon is de Williams nog niet waar het moet zijn, maar is het team tevreden dat ze soms voor punten kunnen vechten. Bij Red Bull was dat anders voor Albon, daar werd verwacht dat hij het podium kon halen. "Als het team wil winnen en je finisht als zesde of zevende dan gaan ze natuurlijk teleurgesteld zijn. Nu is dat anders, de auto werkt nog niet optimaal, maar als hij dat wel doet strijden we soms voor de punten en met het middenveld", aldus Albon. Die een groot verschil ziet tussen Red Bull en Williams. "Het grootste verschil tussen beide teams is dat ze succes allebei anders waarderen. Soms lig je er al uit in Q1 maar heb je voor je gevoel wel een goed rondje gereden. Dat moet je als positief zien zelfs als het er van de buitenkant niet positief uit zag."

williams albon melbourne

2022

Albon is na één jaar afwezigheid weer teruggekeerd naar de Formule 1 en reflecteert daarom op de eerste helft van zijn seizoen. "Ik heb het gevoel dat het erg goed gaat. Natuurlijk moest ik na een jaar afwezigheid weer erin komen, maar ik moet zeggen dat ik me even voorbereid voelde als de rest. Dat komt denk ik door de verandering van de reglementen", vertelt de Thai. Volgens hem kun je de auto van dit jaar ook helemaal niet vergelijken met die van vorig jaar. "Het is een totaal andere auto dan vorig jaar, dus het is lastig om ze met elkaar te vergelijken. Maar er zijn ook races geweest waar we in onze ogen onverdiend punten hebben gescoord, die races betekenen wel veel voor ons."

Lees ook: Pierre Gasly: Tsunoda neemt Formule 1 serieuzer

Lees ook: Mick Schumacher: We staan er erg goed voor

Lees ook: Carlos Sainz: Binotto is erg belangrijk voor mij

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden