Weg vrij voor Piastri? Ricciardo vertrekt bij McLaren

door Steffie van Hamersveld
Daniel Ricciardo McLaren

Daniel Ricciardo vertrekt aan het eind van het huidige seizoen bij McLaren. Dat maakt het team vandaag bekend via sociale media. McLaren en Ricciardo zijn dit in goed overleg overeengekomen.

Al geruime tijd gingen er geruchten over de toekomst van Daniel Ricciardo bij McLaren. De resultaten van de Australiër, die sinds 2021 deel uitmaakt van het team, blijven tegenvallen. Ondanks dat Ricciardo voor de zomerstop stellig was om zijn contract tot eind 2023 af te maken bij het Britse team zal de samenwerking nu toch voortijdig stoppen.

 

In het bericht van McLaren is te lezen dat het team dankbaar is voor de samenwerking en hopen ze op een mooie tweede seizoenshelft. "We danken Daniel voor zijn toewijding en bijdrage, inclusief de memorabele overwinning in Monza. We kijken ernaar uit om het seizoen sterk af te maken samen."

Boodschap Ricciardo

Ricciardo heeft op zijn sociale media zelf ook een videoboodschap gedeeld, waarin hij aangeeft dat beide partijen hard hebben gewerkt, maar dat de samenwerking niet heeft gebracht waar iedereen op hoopte. "Ik weet nog niet wat er zal komen in de toekomst, maar ik kijk met een goed gevoel terug op mijn tijd bij McLaren." Volgens de Australiër waren na een hoop discussies beide partijen het erover eens dat dit de beste keuze is voor alle betrokkenen.

Opvolger

Wie de opvolger van Ricciardo zal worden bij McLaren zal naar alle waarschijnlijkheid niet lang op zich laten wachten. Na de aankondiging van Alpine dat Oscar Piastri voor het Franse team zou gaan rijden, maar dit kort daarna werd ontkend door Piastri zelf, lijkt er een redelijke kans in te zitten dat de landgenoot van Ricciardo het stoeltje bij McLaren zal overnemen.

Interesse bij Haas

Volgens de Amerikaanse ESPN zou Günther Steiner interesse hebben om Ricciardo binnen te halen bij Haas. Volgens het Amerikaanse medium zou er in Hongarije al contact zijn geweest tussen beide partijen.

Lees ook: Hereniging voor Robin Frijns en Nico Müller bij Abt in Formule E

Lees ook: Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op Grand Prix van België

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van België

door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden