Hereniging voor Robin Frijns en Nico Müller bij Abt in Formule E

door Steffie van Hamersveld
frijns en muller abt formule e

Robin Frijns blijft ook aankomend seizoen Formule E rijden. De Nederlander stapt over naar het Abt Formule E-team, dat na een jaar afwezigheid terugkeert naar de raceklasse voor elektrische formuleauto’s. Frijns krijgt in 2023 bij Abt oud-teamgenoot Nico Müller aan zijn zijde.

Na zeven seizoenen Formule E besloot Abt om dit jaar niet deel te nemen aan het Formule E-kampioenschap. Nadat Audi zich terugtrok als fabriekspartner van het team, was Abt de grote afwezige dit seizoen. Met de komst van de Gen3-auto in het volgende seizoen zal Abt weer van de partij zijn. Eerder werd bekend dat Abt gebruik zal gaan maken van de aandrijflijnen van Mahindra.

Coureurs

Inmiddels heeft het Duitse team ook haar rijders line-up bekend gemaakt. Robin Frijns en Nico Müller, beiden ervaren coureurs, zullen Abt vertegenwoordigen in seizoen 2022-2023. Müller en Frijns zijn in 2020 elkaars teamgenoten geweest in de DTM, ook bij het team van Abt. Beide coureurs hebben ervaring in de Formule E, waarbij Frijns zelfs in zes van de acht seizoenen actief was. Müller kwam in 2019-2020 en in het eerste deel van 2020-2021 in actie in de elektrische raceklasse, maar koos ervoor om zich toch volledig op DTM te focussen.

Succesvolle samenwerking

Beide coureurs kijken ernaar uit om weer met elkaar en hun voormalige team samen te werken. “Na een paar geweldige jaren samen in DTM, kijk ik ernaar uit om samen met Abt terug te keren in de Formule E”, aldus Müller. “Ik rijd dan ook samen met Robin [Frijns] met wie ik een geweldige tijd als teamgenoten heb gehad. Ik denk dat we de juiste ingrediënten in huis hebben om deze uitdaging aan te gaan.” Ook Frijns is lovend over Abt en Müller: “Ik heb eerder samengewerkt in de DTM met Abt en met Nico [Müller] en hier waren we erg succesvol en hadden we een goede sfeer. Zo willen we opnieuw samenwerken in de Formule E”, zegt Frijns.

Lees ook: Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op Grand Prix van België

Lees ook: Liam Lawson rijdt VT1 Spa voor AlphaTauri

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van België

door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden