Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op Grand Prix van België

Verstappen spa 2021

Na vier weken zomerstop is het aankomend weekend tijd voor de Grand Prix op het iconische circuit Spa-Franchorchamps. Nadat er in de laatste editie slechts enkele ronden achter de safety car zijn gereden, is het ditmaal hopen op een extra spannende race in de Belgische Ardennen. Jeroen Bleekemolen blikt voor Grand Prix Radio vooruit op de Grand Prix van België.

Nadat er in de laatste editie slechts drie ronden werden gereden achter de safety car, is het dit jaar hopen op meer spektakel tijdens de Grand Prix van België. Uit veiligheidsoverwegingen vanwege de regenval was het niet mogelijk om daadwerkelijk te gaan racen en werden uiteindelijk ook slechts de helft van de punten uitgedeeld. Ook aankomend weekend wordt weer de nodige regen voorspeld. Op zaterdag wordt er veel regen verwacht en ook op zondag is er kans op buien.

Aanpassing Eau Rouge

Het circuit is eerder dit jaar aangepast, waarbij de befaamde bocht Eau Rouge iets is verlegd. Hiermee zou de veiligheid van het circuit worden verbeterd. “Ze hebben de bocht wat scherper en langzamer gemaakt, maar met een Formule 1-auto denken ze nog steeds vol gas er doorheen te kunnen gaan”, aldus Bleekemolen.

 

Niet onderschatten

Volgens Bleekemolen wordt het interessant om te zien hoe de verhoudingen zullen liggen. Max Verstappen heeft de eerste seizoenshelft ijzersterk afgesloten met een overwinning vanaf P10 op de Hungaroring. Hiermee heeft de Nederlander een voorsprong van 80 punten op zijn voornaamste rivaal Charles Leclerc. “Ik weet zeker dat hij er klaar voor staat om zijn 80 punten voorsprong uit te gaan bouwen”, laat Bleekemolen weten. Echter mag Ferrari niet onderschat worden en zal Charles Leclerc opnieuw op zoek gaan naar overwinningen. “Heel ver weg zal hij nog een klein beetje geloof hebben in de titel.”

Drie teams voor overwinning

Het wordt ook interessant om te zien of Mercedes de aansluiting kan vinden. De Zilverpijlen komen steeds dichterbij de top en ook Hamilton lijkt weer terug in vorm te zijn. “Het zou mooi zijn als er weer drie teams mee kunnen doen voor de overwinning”, stelt Bleekemolen. Hij verwacht ook dat Sergio Pérez het lastig zal krijgen. Waar de Mexicaan aan het begin van het seizoen sterk voor de dag kwam, is hij nu de aansluiting met zijn teamgenoot even kwijt. “We kunnen op opmaken voor een hele spannende Grand Prix, ik heb er zin in”, sluit hij af.

De gehele update van Jeroen Bleekemolen is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van België

Lees ook: F1 aan Tafel ziet volwassen Verstappen

Lees ook: Nicholas Latifi hoopt op contractverlenging na laatste races

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden