Nicholas Latifi hoopt op contractverlenging na laatste races

Nicholas Latifi Hongarije

Nicholas Latifi hoopt dat Williams pas eind van het seizoen besluit wie de 2023-line up compleet maakt. Zijn eigen prestaties zijn sinds het begin van het seizoen verre van succesvol, maar na de race op Silverstone lijkt Latifi toch kleine stappen te maken.

Het begin van het seizoen verliep niet lekker voor de Canadese Nicholas Latifi. Teamgenoot Alexander Albon presteerde beduidend beter en Latifi bleef achter in het veld hangen. Al zijn de resultaten nog niet enorm verbeterd, de Canadees zegt sinds zijn nieuwe chassis in Groot-Brittannië beter met de Williams-bolide overweg te kunnen. Hij hoopt dan ook dat zijn team hier rekening mee houdt en pas aan het eind van het seizoen een beslissing maakt over het overige stoeltje voor 2023. 

Verbeteringen aan auto

Tijdens de zomerstop is bekend gemaakt dat Alexander Albon verzekerd is van nog wat jaren in de Formule 1. En met de goede prestaties van de Thai, wordt de druk op Latifi alsmaar groter. De drie punten die het team momenteel heeft behaald, staan allemaal op naam van Albon. Toch lijkt Latifi met zijn nieuwe chassis en enkele updates wel vooruitgang te boeken. Hij voelt zich sinds deze aanpassingen comfortabeler in de auto, wat volgens de Canadees cruciaal is voor zijn prestaties. Hij heeft naar eigen zeggen zijn aanpak niet veranderd, dus hebben de aanpassingen aan de auto écht hun werk gedaan. "Ik voel me nu comfortabel met de auto op de limiet, dat is het grote verschil. In Oostenrijk reed ik door de updates precies waar ik moest zijn in de kwalificatie en de race", zo laat hij weten aan Motorsport.com.

Nicholas Latifi Hungaroring

Foto: Williams Racing Photos

Concurrentie weggekaapt

Oscar Piastri was een grote kanshebber voor het overige Williams-stoeltje voor 2023, maar lijkt nu geen gevaar meer voor Latifi. De kans is groot dat hij de plek van Daniel Ricciardo bij McLaren over zal nemen. Voor Latifi wordt de concurrentie hierdoor aanzienlijk minder, maar hij is alnog niet zeker van een plekje voor volgend seizoen. Toch lijkt de Canadees rustig om te gaan met de situatie: "Het helpt niet mee om na te denken over mogelijke negatieve uitkomsten. In deze sport hangt er altijd van alles in de lucht."

Lees ook: Lando Norris vreest voor 2023-kalender zonder Spa

Lees ook: F1 aan Tafel: 'Daarom Spa'

Lees ook: Sergio Pérez: Alles is nog mogelijk in kampioenschap

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden