Sergio Pérez: Alles is nog mogelijk in kampioenschap

door Tim Koenders
sergio perez persconferentie silverstone

Ondanks een achterstand van 85 punten in het kampioenschap denkt Pérez dat alles nog mogelijk is. De Mexicaan zegt dat hij veel punten verloren heeft door een aantal uitvalbeurten en dat het seizoen nog lang duurt.

Sergio Pérez begon veelbelovend aan het Formule 1-seizoen van 2022. De Mexicaan leek de snelheid er goed in te hebben en kon zich tijdens de eerste races goed meten aan teamgenoot Max Verstappen. Naarmate het seizoen vorderde leek het gat tussen de teamgenoten steeds een beetje groter te worden. Ook Ferrari lijkt qua snelheid er goed voor te staan. Na een aantal tegenvallende resultaten denkt Pérez dat in het kampioenschap nog steeds alles mogelijk is.

Perez Verstappen Podium Baku

Positieve start van seizoen

“We moeten blijven pushen want op dit moment is alles nog mogelijk. Ferrari was de afgelopen races qua snelheid iets beter en dus kan er nog van alles gebeuren.” Dat liet Pérez weten volgens Formula 1. “Ik denk dat ik een goede eerste seizoenshelft heb gereden. Ik was competitief en erg constant. De uitvalbeurten hebben ervoor gezorgd dat ik er niet zo goed voorsta in het kampioenschap. Het seizoen is nog lang, ik moet zorgen dat ik op dezelfde manier doorga.”

Lees ook: Carlos Sainz: Binotto is erg belangrijk voor mij

Lees ook: Christian Horner haalt uit naar FIA

Lees ook: Mick Schumacher: We staan er erg goed voor

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden