Lando Norris vreest voor 2023-kalender zonder Spa

Lando Norris Hungaroring vrije training

Lando Norris verwacht niet dat er vanaf 2023 nog geracet zal worden op het Circuit de Spa-Francorchamps. Volgens hem speelt vooral geld een rol, en wordt er nog amper gekeken naar de beleving aan het circuit.

Komend weekend reist de Formule 1 af naar Spa voor de Grand Prix van België. Er gaan al langere tijd geruchten rond dat niet alleen het circuit in Spa, maar ook in Frankrijk en Monaco volgend seizoen van de kalender zullen verdwijnen. Dat is iets waar meerdere coureurs, waaronder Lando Norris, het niet mee eens zijn. Norris is niet blij met het mogelijke vertrek van Spa-Francorchamps, al ziet hij wel waar het probleem ontstaan is: "Ik zal er verdrietig om zijn. Ik denk dat veel dingen tegenwoordig alleen maar om geld gaan, en dat is het probleem."

Spa is iconisch

Norris snapt niet waarom er mogelijk niet meer in België geracet gaat worden. Het is voor de coureurs een uitdagend circuit, dankzij de hoge snelheden en bijzondere bochten. Voor de coureurs is dit dan ook een echte uitdaging op de kalender. "Het is een historische race voor de Formule 1. Het is hetzelfde als Monaco, voor zover ik weet betalen ze niet eens en het staat op de kalender", zo vertelt Norris volgens Motorsport.com. Ook een circuit als Monza zou volgens hem, zolang de Formule 1 actief is, op de kalender te vinden moeten zijn.

Grote investering

Als voorbereiding op de grand prix van komend weekend heeft de organisatie zo'n tachtig miljoen euro geïnvesteerd. De toegangswegen naar het circuit zijn verbeterd en er is een nieuwe tribune geplaatst in Raidillon. Ook zijn er aan het circuit zelf een aantal aanpassingen gedaan. Er is daarbij vooral gelet op het verbeteren van de veiligheid. Zo zijn verschillende uitloopstroken groter gemaakt en zijn er nieuwe afzettingen geplaatst. Daarnaast wordt er dit jaar groots ingezet op de fanbeleving, waardoor het raceweekend een Amerikaans tintje zal krijgen.

Lees ook: F1 aan Tafel: 'Daarom Spa'

Lees ook: Sergio Pérez: Alles is nog mogelijk in kampioenschap

Lees ook: Binotto: Vraag me af of FIA budgetplafond goed kan controleren

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden