Binotto: Vraag me af of FIA budgetplafond goed kan controleren

door Tim Koenders
Binotto Monaco

Mattia Binotto, teambaas van Ferrari, vraagt zich af of de FIA het budgetplafond wel goed kan controleren. De Italiaan heeft het volle vertrouwen in de FIA maar volgens hem zijn er meer mensen nodig om de financiële situatie in de gaten te houden.

Eerder konden Formule 1 teams zoveel geld uitgeven als dat ze zelf wilden en konden. Topteams als Mercedes, Ferrari en Red Bull gaven jaarlijks een stuk meer uit dan teams als Haas en Williams. Om de teams dichter bij elkaar te krijgen en het eerlijker te maken is er sinds 2021 een budgetplafond. Alle teams hebben een maximumbudget dat ze per seizoen uit mogen geven. Mattia Binotto vraagt zich af of de FIA wel goed kan controleren of alle teams zich aan het maximumbudget houden.

Mattia Binotto - Lopend - Oostenrijk 2022

Meer mensen

“Ik vertrouw de FIA volledig maar het is wel een nieuw reglement waar we mee te maken hebben. Het controleren van technische en sportieve reglementen doen ze al jaren.” Dat liet de teambaas van Ferrari weten volgens Motorsport.com. “Het zal even duren totdat de FIA en de teams precies weten hoe de regels geïnterpreteerd en gecontroleerd worden.” Volgens Binotto moet de FIA meer mensen aannemen die de controles uit kunnen voeren. “Op dit moment zijn er twee, drie of vier mensen die naar de financiële situatie kijken. Er zijn er tientallen die kijken naar het technische reglement.”

Lees ook: Carlos Sainz: Binotto is erg belangrijk voor mij

Lees ook: Christian Horner haalt uit naar FIA

Lees ook: Mick Schumacher: We staan er erg goed voor

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden