F1 aan Tafel ziet volwassen Verstappen

max verstappen miami winst

In de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, zien de gasten een veel volwassenere Max Verstappen. "Zowel op de baan als er naast is Verstappen gegroeid."

Frans Verschuur, vaste kracht bij Grand Prix Radio, ziet dat vooral in de boordradio's tussen Verstappen en Red Bull. Waar de Nederlander voorheen nogal wild in de radio aan het schreeuwen was, ziet Verschuur veel meer rust: "Nu gaat het van 'nee, doen we zo' of 'oke, goed!'. Daarin zie je de rust en dat hij precies weet wat hij doet. Maar 80 punten voorsprong in het kampioenschap helpt zeker!" Rob Kamphues, presentator van de Formule 1 en MotoGP bij Ziggo Sport, ziet ook een 'veel volwassenere' Verstappen naast het circuit. Volgens Kamphues liet hij dat goed zien toen Nelson Piquet domme, racistische dingen zei over Hamilton. Nelson Piquet is de vader van de vriendin van Verstappen, dus de wereldkampioen moest daar een uitspraak over doen. "Ik was heel benieuwd naar zijn reactie. Uit zichzelf zei Verstappen dat de uitspraken van Piquet niet door de beugel kunnen. Daarin zie je zijn volwassenheid en zijn groei in de rol als één van de leiders van het peleton."

max verstappen imola inters

Leclerc van ander kaliber

Mede door de volwassenheid van Verstappen zien de gasten van F1 aan Tafel dat hij van een ander kaliber is dan Charles Leclerc. Kamphues denkt zelfs dat Leclerc George Russell voor zich moet dulden. "Verstappen, Russell, Leclerc en dan Norris, dat is volgens mij de top 4." Daar sluit Verschuur zich bij aan: "Als je bijvoorbeeld kijkt naar Hongarije en vergelijkt hoe Leclerc en Russell verdedigen, dan zie je dat Russell veel meer wilskracht heeft dan Leclerc." 

F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, verschijnt iedere maandagavond op je favoriete streamingplatform.

Lees ook: Liam Lawson rijdt VT1 in België voor Alpha Tauri

Lees ook: Lando Norris vreest voor 2023-kalender zonder Spa

Lees ook: Haas voert druk op Schumacher op, Giovinazzi gaat trainingen rijden

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden