Liam Lawson rijdt VT1 Spa voor AlphaTauri

Liam Lawson Frankrijk

Liam Lawson neemt vrijdag plaats in de auto van Pierre Gasly, om de eerste vrije training voor de Grand Prix van België te rijden. Hiermee zal hij zijn officiele F1-debuut maken. Hij is helemaal klaar voor een sessie in de AT03 van AlphaTauri.

Lawson rijdt Formule 2, waar hij momenteel achtste staat in het klassement,  en maakt onderdeel uit van het Red Bull Junior Team. De jonge coureur is meer dan blij met deze kans. Daarbij maakt het circuit deze ervaring voor hem extra bijzonder: "Ik kan eerlijk gezegd niet aan een betere plek denken om dit te mogen doen." Spa wordt niet alleen door Lawson, maar door veel coureurs gezien als een iconisch circuit. "Het is een historisch circuit en een plek waar ik altijd geniet om te rijden. Dat zal in een Formule 1-auto geweldig zijn", zo vertelt de Nieuw-Zeelander. 

Goede voorbereiding

Lawson heeft lang toegewerkt naar een training in de Formule 1 en is er naar eigen zeggen dan ook helemaal klaar voor: "Ik doe het hele jaar al veel werk in de sim. Dus hier heb ik echt naartoe gewerkt." Bij het team van AlphaTauri heeft hij zelfs een op maat gemaakt zitje, wat de ervaring voor Lawson compleet maakt. "Ik heb OCD als het gaat om de symmetrie van mijn stoeltje. Vandaag is het voor de eerste keer volledig symmetrisch en super fijn om in te zitten, dus het was zeker een succes", zo laat de coureur lachend weten.

Vrijdag zal Lawson om 14.00 uur in actie komen tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van België.

Lees ook: Lando Norris vreest voor 2023-kalender zonder Spa

Lees ook: F1 aan Tafel: 'Daarom Spa'

Lees ook: Sergio Pérez: Alles is nog mogelijk in kampioenschap

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden