Lewis Hamilton: Ik ben blij met vandaag

alonso sprint imola

Lewis Hamilton kijkt erg tevreden terug op zijn kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. Voor zijn gevoel heeft hij er het maximale uitgehaald. Helaas voor hem is dat slechts genoeg voor een vijfde plaats op de grid.

Sinds de wintertest is de grote vraag waar Mercedes staat. Hielden ze expres in of heeft het team echt een probleem? Het team zei eerder al niet de snelste te zullen zijn in Bahrein. Maar dat zei het team de afgelopen jaren wel vaker. Het was dit keer niet gelogen. Het team mist de aansluiting naar de kop van het veld en Lewis Hamilton kwam niet verder dan een vijfde startplaats. Gek genoeg kijkt hij positief terug op het behaalde resultaat in de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein.

Ferrari hoort vooraan

Aan F1.com vertelde de Brit dat er niet heel veel meer in de auto zat. “Ik ben echt wel blij met hoe de dag gelopen is zeker gezien de problemen die we eerder hadden.” Ook op zijn ronde kijkt hij met een positief gevoel terug. “Ik kon misschien nog een tiende sneller maar dat had toch niet zo veel uitgemaakt qua positie.” De zevenvoudig wereldkampioen kijkt uit naar de race. “Natuurlijk heb ik zin in morgen. Het is jammer dat je niet om de overwinning kan vechten maar zo is het nou eenmaal. Het is goed voor de sport dat Ferrari weer vooraan meedoet.”

Lees ook: Charles Leclerc pakt pole position in Bahrein

Lees ook: Max Verstappen eindigt VT3 als snelste man op de baan

Lees ook: Lewis Hamilton: We bluffen niet, we zijn negen tienden trager

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden