Mick Schumacher: Verrassing dat we in Q2 stonden

Mick Schumacher Hongarije

Mick Schumacher had voorafgaand aan de kwalificatie voor de Grand Prix van België verwacht dat hij er in het eerste deel al uit zou liggen. Een vijftiende tijd kwam dus als een verrassing voor de Duitser.

Mick Schumacher wist voor de kwalificatie voor de Grand Prix van België al dat de uitslag niet veel uit zou maken. De Duitser wisselt verschillende motoronderdelen en start dus achteraan. Doordat meerdere coureurs dit doen maakte de kwalificatie nog wel een beetje uit maar de kans dat Schumacher een Ferrari, Red Bull en McLaren zou verslaan over één ronde was klein. Toch is het voor Schumacher een leuke verrassing dat hij in het tweede deel van de kwalificatie wist te komen.

Lastige race

“We hadden echt gedacht dat we er in Q1 uit zouden liggen dus dit is een leuke verrassing. Desondanks wordt het morgen een lastige race.” Dat liet de Duitser met startnummer 47 weten aan Formula 1. “Op deze baan is het mogelijk om in te halen dus we gaan ons best doen. Het hele weekend zagen we dat de snelheid over één ronde minder is dan over meerdere rondes dus je weet nooit wat er nog mogelijk is.”

Lees ook: Kevin Magnussen: Het was een slechte ronde

Lees ook: Yuki Tsunoda: Auto voelde gek aan

Lees ook: Sergio Pérez ziet genoeg mogelijkheden in eerste ronde

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden