Nicholas Latifi: Auto was anders dan tijdens trainingen

Nicholas Latifi vrijdag op de baan Spanje 2022

Nicholas Latifi heeft zich als negentiende gekwalificeerd voor de Grand Prix van Monaco. Hij heeft enkel Guanyu Zhou achter zich weten te houden. Naar eigen zeggen reed hij met een 'compleet nieuwe auto', wat de kwalificatie erg lastig maakte. Teamgenoot Alexander Albon start zondag vanaf de zestiende plek.

Het team van Williams heeft dankzij de verzamelde data en de feedback van de coureurs veel aan de auto's kunnen veranderen na de trainingen. Volgens Latifi waren deze veranderingen echter zó radicaal, dat de auto niet meer als vertrouwd voelde: "Ik denk dat het grote ding voor ons is dat we wat problemen hebben gevonden in VT2 en VT3 die niet lekker liepen. We hadden dus in de gaten wat er minder goed werkte en dat hebben we op weten te lossen. De auto voelde het beste tijdens de kwalificatie, maar het was een compleet andere auto dan tijdens de trainingen. Op dit circuit wil je het maximale uit de coureur halen, dan moet hij wel zelfverzekerd zijn in de auto." 

Intense kwalificatie

Qua resultaat was dit geen bijzondere kwalificatie voor de Canadees, maar het circuit maakt toch ieder jaar weer indruk op hem. Ook dit jaar vond Latifi het weer een speciale kwalificatie, dat laat hij weten aan F1.com: "Ondanks dat het niet het gewenste resultaat is, is dit wel een van de meest leuke kwalificaties in het jaar. Het was intens." Ondanks de mooie ervaring is hij verre van blij met zijn behaalde reslutaat. "Het is teleurstellend, maar dat is Monaco", zo sluit hij af.

Lees ook: Charles Leclerc soeverein naar pole, Verstappen naar P4

Lees ook: Carlos Sainz: jammer dat we niet voor pole position konden gaan

Lees ook: Ben jij de grootste GP-kenner van Nederland?

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden