Nicholas Latifi: Auto was snelste in VT1

10-saturday-monza

Nicholas Latifi zegt dat de Williams het beste was tijdens de eerste vrije training. De Canadees geeft tegenover F1.com aan dat het team gedurende het weekend alleen maar achteruit is gegaan. Toch blijft hij optimistisch aangezien het pas de eerste race van een lang seizoen is.

Williams lijkt niet lekker uit de winter te komen. Na de afgelopen jaren tijd gewonnen te hebben op de concurrentie lijkt het team nu weer verder naar achteren te staan. Terwijl Albon zich nog bij de eerste vijftien wist te rijden kwam Nicholas Latifi niet uit het eerste deel van de kwalificatie. De Canadees liet na afloop van de kwalificatie weten dat de auto er in VT1 nog het beste voorstond.

Goed voor lange termijn

“We hebben een erg lastig weekend maar we leren elke sessie weer. Dat is op zich goed voor de lange termijn maar gek genoeg voelde de auto het beste tijdens de eerste vrije training. We zijn alleen maar achteruitgegaan.” De Williams-coureur geeft aan dat het nu zaken is de kwalificatie goed te analyseren. Verder durft Latifi niet te zeggen of de auto beter is over één ronde of tijdens de langere runs. “Op één of andere manier is het niet gelukt om de auto goed te krijgen. Als dat lukt weet ik dat ik er niet zover achtersta. Morgen zal het hoogstwaarschijnlijk niet veel beter zijn.” Nicholas Latifi moet de Grand Prix van Bahrein als laatste aanvangen.

Lees ook: Leclerc pakt pole position in Bahrein

Lees ook: FIA publiceert rapport over slotrace Abu Dhabi 2021

Lees ook: McLaren: Remproblemen opgelost

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden