Pérez wil herenakkoord kwalificatie bespreken

door Hidde Wissels
SI202103160256_hires_jpeg_24bit_rgb

Sergio Pérez wil met alle coureurs om tafel om het herenakkoord van de kwalificatie te bespreken. Volgens de Mexicaan worden de regels over het inhalen tijdens de kwalificatie niet nageleefd. 

De Formule 1-coureurs hebben een informele overeenkomst dat er niet ingehaald mag worden als een coureur wil beginnen aan zijn snelle ronde tijdens de kwalificatie. Er zijn dit jaar al een paar gerelateerde incidenten geweest. Tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan haalden coureurs op het laatste moment in of remden te veel af om ruimte te creëren voor een slipstream. Pérez was één van de verliezers in Q3 en gaf aan dat het kwam door de schending van het herenakkoord.

Respect

"We ging allemaal tegelijk en er werden gaten gecreëerd, maar toen haalden anderen in zonder het herenakkoord te respecteren" legt Pérez uit aan Autosport.com. “Het werd wat moeilijker zo en we konden de ronde niet rijden toen het er echt om ging. Zo simpel is het. Sommige coureurs respecteren die overeenkomst, maar niet iedereen."

Er bestaat officieel gezien geen echte regel voor dit herenakkoord. Volgens Pérez is dit ook moeilijk om te controleren, maar hij wil dit toch bespreekbaar maken tijdens de volgende rijdersbijeenkomst.

Niet te vertrouwen

"De chaos begint echt wanneer mensen tegen het einde van de ronde inhalen en we weten dat we gewoon onze positie moeten vasthouden en proberen een gat te creëren", gaat Pérez verder. “Het is als een verkeersopstopping. Plots wordt het alleen maar erger en erger. Dat is al een paar jaar zo. Misschien is het iets dat we als coureurs moeten bespreken en er verstandiger mee moeten zijn, vooral als het gaat om de kwalificatie. We moeten respectvoller zijn en ons meer bewust moeten zijn dat dit voor andere mensen problemen kan opleveren. Het is zeker een discussie waard om te kijken hoe iedereen erover denkt. Er zijn coureurs die het echt respecteren en je kunt er echt op vertrouwen. Maar er zijn er een paar die je niet kan vertrouwen”, besluit Pérez.

Lees meer: Tijdschema Grand Prix van Frankrijk

Lees meer: Circuit Zandvoort tevreden over voorbereidingen Dutch grand prix

Lees meer: F1 aan Tafel: “Zandvoort is prima bereikbaar"

door Hidde Wissels

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden