DSC_4750

Enzo Ferrari, een legendarische naam in de Formule 1. In 1929 richt Ferrari een racedepartement op binnen Alfa Romeo. Jaren later splits Ferrari zich af en richt hij officieel Scuderia Ferrari op. Het team debuteert in het eerste jaar van de Formule 1 in 1950. Het team doorbreekt de dominantie van Alfa Romeo en wint een grand prix in 1951. Het jaar erop, als Alfa Romeo de Formule 1 verlaat, wint Alberto Ascari in een Ferrari het kampioenschap. Het jaar erop wint Ascari wederom het kampioenschap. 

Door de jaren heen is Ferrari vaak aan de top te vinden zo wint het team in de jaren 50 en 60 zes keer de coureurstitel. Het einde van de jaren 70 was een dominant tijdperk van Ferrari. Het team won meerdere malen het kampioenschap met Niki Lauda en Jody Scheckter. Scheckter won het kampioenschap in 1979 en was voor lange tijd de laatste titel van Ferrari. Pas in 2000 klom Ferrari weer naar de absolute top. In 1996 was het Michael Schumacher die zich voegde bij het team. Vanaf dat moment begon het team te leven en streed het om de titel. 

Het jaar 2000 was een absoluut dominant jaar voor Ferrari. Met Schumacher achter het stuur werd het kampioenschap vrij makkelijk naar de hand gezet en kreeg het team waar ze langs voor had gestreden. Het jaar erop bleek nog dominanter en Schumacher bleef titel naar titel binnenhalen. 2004 was het meest dominante jaar van Ferrari. Van de achttien wedstrijden won Ferrari er 15, iets wat jaren later pas door Max Verstappen zou worden verslagen. In 2007 was het Kimi Räikkönen die de tot op heden laatste titel van Ferrari pakte. 

Het team van Ferrari ging vaak de strijd aan met Mercedes met werd telkens verslagen. Er was veel tramalant binnen het team omtrent de leiding en de strategen. In 2023 ligt de bal bij teambaas Frederic Vasseur. 

Ferrari in cijfers 2023

1

bill-stephan-H17OZhTwB1s

Overwinningen

6

bill-stephan-H17OZhTwB1s

Pole posities

9

bill-stephan-H17OZhTwB1s

Podiums

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden