Aston Martin-coureurs focussen zich op race

vettel stroll aston martin oostenrijk 2022

Aston Martin kent geen beste kwalificatie in België. De coureurs hebben zich als veertiende en zestiende gekwalificeerd. Toch zullen zij verder naar voren op de grid starten, omdat andere coureurs te maken hebben met gridstraffen. 

Sebastian Vettel heeft Q2 op een haartje gemist. Hij was twee duizendsten langzamer dan Mick Schumacher, waardoor hij als zestiende eindigde. "De marge was heel klein, ik had graag aan de andere kant gestaan. Maar het is niet anders", zo laat hij hierover weten. Daarbij geeft hij aan dat hij meer uit de kwalificatie had kunnen halen: "Ik weet dat we vandaag sneller hadden kunnen zijn, de laatste ronde was gewoon niet goed." Toch heeft hij de moed voor de race nog niet opgegeven. Vooral de grote afstand die daarbij verreden moet worden, zorgt bij Vettel voor hoop: "Ik weet nog niet precies waar ik start, dat gaan we zien. Maar ik denk dat we over zo veel ronden nog wel het verschil kunnen maken."

Performance ging achteruit

Lance Stroll heeft het met een veertiende plek niet veel beter gedaan dan zijn teamgenoot. "Het ging niet zo goed als we hadden gehoopt. In Q2 leken we juist achteruit te gaan", zo laat hij weten aan F1.com. Waarschijnlijk start hij de race als negende, door de verschillende gridstraffen van andere coureurs. Ook Stroll heeft vertrouwen in de race van zondag. "Normaal gesproken zijn we op de zondag beter, dus ik kijk uit naar morgen", aldus Stroll. 

Lees ook: Kevin Magnussen: Het was een slechte ronde

Lees ook: Yuki Tsunoda: Auto voelde gek aan

Lees ook: Sergio Pérez ziet genoeg mogelijkheden in eerste ronde

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden