Buitengewone kwalificatie voor Alpine

alpine imola

De coureurs van Alpine zijn meer dan blij met het resultaat dat zij hebben neergezet. Esteban Ocon en Fernando Alonso hebben zich respectievelijk op een vijfde en zesde plek gekwalificeerd. Terwijl Alsono een aantal plekken naar voren wordt gezet, verplaatst Ocon zich juist naar de achterhoede.

Esteban Ocon heeft zich op een mooie vijfde plek gekwalificeerd, maar incasseert morgen een gridstraf, waardoor hij alsnog achteraan de grid terechtkomt. "Het teamresultaat is dit keer geoptimaliseerd. Ik had zelfs nog een bonus op het eind, omdat ik een set banden kon sparen. Fernando zat voor mij en heeft mij ook een tow gegeven, dus dat hebben we echt geoptimaliseerd", zo laat hij bij weten aan F1.com. Ocon is teleurgesteld dat juist dit weekend een straf heeft, maar ziet ook in dat het moet gebeuren: "Ik vind het jammer dat ik achteraan moet starten. Ik had ook in de top vijf kunnen staan. Maar iedereen krijgt op een bepaald moment een straf."

Veel vertrouwen

Alonso is zeer tevreden met het resultaat van Alpine als team. Hij denkt direct terug aan de laatste race dat hij zo ver vooraan startte: "Ik denk dat de derde plek morgen heel goed voelt. Na P2 in Canada krijgen we nog een kans om het goed te doen. In Canada maakten we te veel fouten, op gebied van strategie, kansen met de safety car en een probleem met de batterij."

Voor de race op zondag heeft Ocon er alle vertrouwen in: "De auto presteert momenteel erg goed." Ook Alonso, die morgen als derde zal starten, heeft goede hoop voor de grand prix. "Top vijf of top zes, dat is ons voornaamste doel morgen", zo vertelt hij.

Lees ook: Mick Schumacher: Verrassing dat we in Q2 stonden

Lees ook: Pierre Gasly: We hebben gemaximaliseerd

Lees ook: Aston Martin-coureurs focussen zich op race

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden