Oud Formule-1 baas Bernie Ecclestone geeft belastingfraude toe

door Shakyra van den Heuvel
Bernie Ecclestone

De voormalige Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft vandaag in de rechtbank in Londen toegegeven dat hij schuldig is aan belastingfraude. Volgens SkySports heeft Ecclestond rond de 470 miljoen euro aan overzeese bezittingen niet aangegeven bij de Britse belastingdienst. Omdat hij nu heeft bekent, zal de zaak waarschijnlijk niet worden doorgezet. 

Vorig jaar ontkende Ecclestone deze beschuldiging van fraude. Vandaag heeft hij het wel toegegeven, Volgende maand zou hij zich moeten verantwoorden voor de rechtbank. De 92-jarige Brit heeft volgens de aanklagers ingestemd met een schikking van zo'n 755 miljoen euro die hij aan de Britse belastingdienst moet gaan betalen. Ecclestone heeft een vermogen van ongeveer drie miljard euro.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Motorsport.com (@motorsportcom)

Vaker in opspraak geweest

Bernie Ecclestone was de voormalige bas van de Formule 1, hij had zo'n 40 jaar de leiding. Hij was ook de man achter de grote opmars van de F1. Na de komst van het Amerikaanse concern Liberty Media in 2017, verloor hij zijn macht. Het is ook zeker niet de eerste keer dat Ecclestone in opspraak is gweest. Vorig jaar werd de Brit opgepakt in Brazilie omdat hij volgens de politie een pistool wilde meenemen aan boord op een privévlucht naar Zwitserland. Ook werd hij in 2014 al eens aangeklaagd vanwege omkoping van een Duitse bankier. Uiteindelijk betaalde hij een schikking van 75 miljoen euro om een rechtszaak te vermijden.

 

Lees ook: Sainz gefrustreerd over communicatie bandenprobleem Pirelli

Lees ook: Pirelli wordt bandenleverancier van Formule 1 tot 2027

Lees ook: FIA gaat maatregelen nemen voor welzijn coureurs

 

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden